2020-12-09 10:42:34

Mjesec borbe protiv ovisnosti - PLAKATI ZA DUŠU

PLAKATI ZA DUŠU
Vizualne komunikacije
u zaštiti i unapređenju mentalnog zdravlja

Izložbu PLAKATI ZA DUŠU organizirali smo u Srednjoj školi fra Andrije Kačića Miošića u Makarskoj, u Mjesecu borbe protiv ovisnosti, virtualnim putem zbog novonastalih okolnosti izazvanih COVIDOM-19.

Svi učenici škole zajedno sa svojim razrednicima za vrijeme sata razrednika pogledali su izložbu u periodu od 15.11. do 7.12. 2020.

Izložba 53 plakata predstavlja pregled niza preventivnih projektnih aktivnosti Službe za mentalno zdravlje NZJZ SDŽ koje su se odvijale gotovo cijelo desetljeće u suradnji s partnerima i suradnicima iz odgojno-obrazovnih, socijalnih ili javnih ustanova  s ciljem zaštite i unaprjeđenja mentalnog zdravlja djece i mladih uz pomoć vizualnih komunikacija. Potiče se razvoj medijske i emocionalne pismenosti.

Izabrali smo PLAKAT RAZREDA i PLAKAT ŠKOLE.

Nakon virtualnog obilaska kataloga s plakatima, učenici su kroz raspravu birali  plakat koji im se najviše sviđa (ili čija ih se poruka najviše dojmila), koji prema njihovom mišljenju najbolje prenosi poruku zaštite mentalnog zdravlja mladih. Zbrajanjem njihovih pojedinačnih glasova svaki je razred odabrao prva tri plakata i za svaki napisao obrazloženje.

Prebrojavanjem glasova na nivou Škole utvrdili smo koji su se plakati najviše svidjeli našim učenicima: plakat „Poslije kiše dolazi sunce“ zauzeo treće mjesto, plakat „Zidovi nisu prepreke“ drugo mjesto, a plakat „I pad je let“ prvo. 

Povratne su informacije bile su jako dobre, a zanimljivo je da su u nekim razredima bili i učenici koji su u OŠ sudjelovali u izradi nekih plakata.

Pogledajte priloženu prezentaciju s odabirom naših učenika.

 


Srednja škola fra Andrije Kačića Miošića Makarska