2020-02-26 11:39:12

Obilježavanje Dana sigurnijeg interneta

Svake veljače udruženje Insafe/INHOPE uz potporu Europske Komisije organizira Dan Sigurnijeg Interneta kojemu je cilj promicanje sigurnije i odgovornije upotrebe online tehnologije i mobilnih uređaja, posebice među djecom i mladima. Svake godine na drugi dan drugog tjedna drugog mjeseca tisuće ljudi diljem svijeta se udruže kako bi sudjelovali u događajima i aktivnostima kojima žele podići svijest o sigurnosnim problemima na internetu.

Fokus sigurnosti na internetu se tijekom godina sa kreiranja „sigurnijeg“ interneta prebacio na kreiranje „boljeg“ interneta. Bez obzira jesmo li djeca i mladi, roditelji i skrbnici, nastavnici i socijalni radnici, ili čak i predstavnici industrije, zakonodavci i političari, svi imamo veliku ulogu.

U promicanju boljeg interneta, naš zadatak je da ohrabrimo ljude da se uključe u iskorištavanje što više dobrih prilika koje se nude na internetu, dok im u isto vrijeme dajemo sposobnosti, znanje i potporu koja im je potrebna za suočavanje sa mogućim rizicima.

U sklopu obilježavanja Dana sigurnijeg interneta u našoj školi  učenik 3.A razreda Filip Šabić je svojim kolegama iz trećih razreda pripremio prezentaciju i održao predavanje o sigurnosti na internetu na mladima zanimljiv, blizak i poučan način, što su i njegove kolege nagradile gromoglasnim pljeskom,  dok je pedagoginja Anđela Divić održala radionice na istu temu u drugim razredima.

 


Srednja škola fra Andrije Kačića Miošića Makarska